zupa gołąbkowa.odt

(15 KB) Pobierz


Zupa gołąbkowa

Składniki

1 duża cebula
250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
2 łyżki oleju
190 g koncentratu pomidorowego
1,2 l bulionu warzywnego
100 g ryżu
1/2 główki młodej kapusty (małej)
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Przygotowanie

 

Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy bulionem warzywnym.

Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy.


 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin