ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I TYMIANKIE… na Stylowi.pdf

(1441 KB) Pobierz
3.07.2015
ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I TYMIANKIE… na Stylowi.pl
ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM,
ROZMARYNEM I TYMIANKIEM
Porcja dla 2 osób:
•4 średnie ziemniaki
•główka czosnku
•masło
•suszony tymianek i rozmaryn
•sól
Ziemniaki umyć, obrać z łupinek i naciąć w poprzek tak, by ich do końca nie
data:text/html;charset=utf-8,%3Cdiv%20class%3D%22item_user%20single%22%20style%3D%22margin%3A%2030px%20auto%200px%3B%20padding…
1/2
3.07.2015
ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I TYMIANKIE… na Stylowi.pl
poprzekrajać.
Obrać 5 ząbków czosnku i pokroić je w cienkie plasterki. Między półplasertki
ziemniaków delikatnie włożyć plasterki czosnku i masło, wszystkie ziemniaki włożyć do
przykrywanej brytfanny, posmarować z wierzchu masłem i oprószyć przyprawą i solą.
Resztę nieobranych ząbków czosnku włożyć między ziemniaki w brytfannie. Wstawić
przykryte naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut, po czym
zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 20-25 minut.
Ziemniaki będą gotowe, kiedy będą równomiernie zarumienione i oczywiście miękkie.
data:text/html;charset=utf-8,%3Cdiv%20class%3D%22item_user%20single%22%20style%3D%22margin%3A%2030px%20auto%200px%3B%20padding…
2/2
Zgłoś jeśli naruszono regulamin