Przepis na sałatkę z arbuzem i melonem Kuchnia Lidla.pdf

(1114 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na sałatkę z arbuzem i melonem Kuchnia Lidla
Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Co kupić
900 g umytego arbuza, miąższ wydrążony za pomocą łyżki do melona lub kroimy w kostkę
1 umyty melon miodowy, miąższ wydrążony za pomocą łyżki do melona melona lub kroimy w kostkę
2 kulki mozzarelli
1 opakowanie umytej rukoli
1 umyte awokado, miąższ wydrążony za pomocą łyżki do melona melona lub kroimy w kostkę
1 umyty ogórek zielony, bez gniazd nasiennych, pokrojony w półtalarki
1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
1 pęczek umytych rzodkiewek, pokrojonych w słupki
50 ml octu balsamicznego
100 ml oliwy z oliwek
40 g posiekanych pistacji
świeżo mielony pieprz
świeżo mielona sól
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z
Jak zrobić
serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
poziom: łatwy
porcji: 4
czas: 15min
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
Przygotuj
Łyżkę do melona.
Lubię to!
0
Vinegret
50 ml octu balsamicznego i 100 ml oliwy z oliwek wlewamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, następnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Sałatka
Łączymy umytą rukolę, arbuza, awokado i melona, ogórek, czerwoną cebulę, rzodkiewki oraz mozzarellę porwaną na mniejsze kawałki. Całość
zalewamy vinegretem, mieszamy. Na koniec sałatkę posypujemy posiekanymi pistacjami.
http://kuchnialidla.pl/product/salatka-z-arbuzem-melonem-i-mozzarella
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin