MINIPIZZA NA BUŁCE
Takie minipizze smakują wyśmiencie. /©123RF/PICSEL
Składniki:
1 łyżka oliwy
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
150 ml przecieru pomidorowego
50 g tartego żółtego sera
1 pomidor
kilka listków bazylii
1 kajzerka
Przygotowanie:
1. Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).
2. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
3. Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.
4. Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem.
5. Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.
Booguusia