dania-z-piersi-drobiowej-106096-20150414015833.pdf

(10117 KB) Pobierz
przepisów
na
65
Dania z piersi drobiowej
Przepisy zebrane przez: goramarcina1
Spis treści:
Pierś drobiowa z brzoskwiniami i porem w śmietanie
.................................................................. 2
Sałatka z kurczakiem i mango
........................................................................................................... 5
Rolady ze szparagami
......................................................................................................................... 7
Grillowana pierś z marchewką
......................................................................................................... 10
pszenne tortille z kurczakiem i warzywami
................................................................................... 11
Poduchy drobiowe ze szpinakiem i kurkami
................................................................................. 12
Kaczka sous vide
............................................................................................................................... 16
pierś z kurczaka ze szpinakiem i fetą
............................................................................................. 19
pierś nadziewana pieczarkami
........................................................................................................ 20
sałatka z makaronem
........................................................................................................................ 21
zapiekanka ziemniaczana
................................................................................................................. 22
szaszłyki drobiowe
............................................................................................................................ 23
Polędwiczki z drobiu w sosie kurkowym
........................................................................................ 24
Pieczeń drobiowa z warzywami i serem
......................................................................................... 26
Piersi z kaczki ze śliwkami
............................................................................................................... 29
Pierś z warzywami
............................................................................................................................. 31
pierś z serami
..................................................................................................................................... 33
Grilowane spiralki z indyka i pepperoni
......................................................................................... 34
Pieczeń z piersi z sałatką w galarecie
............................................................................................ 35
Naleśnikowe tagliatelle w zapiekance
........................................................................................... 37
pierś w miodowej marynacie
........................................................................................................... 40
Pule Marengo
...................................................................................................................................... 41
sałatka gyros
...................................................................................................................................... 42
naleśnikowy przekładaniec
............................................................................................................. 43
Pieczeń drobiowa w galarecie
......................................................................................................... 47
Czosnkowy klops z piersi drobowej
................................................................................................ 50
Rolady drobiowe nadziane i otulone w boczku
............................................................................. 52
galareta drobiowa
............................................................................................................................. 55
pierś z porami i pomidorami
............................................................................................................ 56
tortilla
.................................................................................................................................................. 57
Drobiowa galantyna
.......................................................................................................................... 58
Pierś kurczaka w cieście francuskim
.............................................................................................. 59
Kąski z kurczaka
................................................................................................................................ 62
Faszerowana pierś kurczaka
............................................................................................................ 63
zapiekanka z piersi kurczaka i cukini
............................................................................................. 64
sałatka egzotyczna
........................................................................................................................... 66
sałatka wiosenna
.............................................................................................................................. 68
Danie chińskie
.................................................................................................................................... 70
piersi kurczaka a la kebab w cieście francuskim
.......................................................................... 71
Pierś pieczona w porach
................................................................................................................... 72
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
................................................................................................... 73
Kurczak Brasiliana
............................................................................................................................. 74
kurczak w cieście francuskim
.......................................................................................................... 75
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
........................................................................................... 76
Szaszłyk między piersiami
.............................................................................................................. 77
Nugettsy w stylu KFC
........................................................................................................................ 79
jajka w galarecie - danie na odchudzanie
...................................................................................... 80
Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym
................................................................................... 81
pieczeń z piersi indyka
...................................................................................................................... 82
Frykas z indyka i pieczarek
.............................................................................................................. 83
de volaille klasyczny
......................................................................................................................... 84
Pieczarki nadziewane
........................................................................................................................ 85
Piersi kurczaka w sosie serowym.
.................................................................................................. 88
CHRUPIĄCE MINISZNYCELKI
............................................................................................................. 90
Pierś kurczaka z morelami
.............................................................................................................. 91
Tortilla z kurczakiem
......................................................................................................................... 92
roladka z grzybami
............................................................................................................................ 93
biała pieczeń na kanapki
.................................................................................................................. 94
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA
.......................................................................................................... 95
Pierś drobiowa z wędzonką i nutą słodyczy
.................................................................................. 96
Kotlety z serem i pieczarkami
......................................................................................................... 99
sałatka mięsno - ziemniaczana
..................................................................................................... 100
Szpinakowo kurczakowy tort
......................................................................................................... 101
Piersi kurczaka w cieście piwnym
................................................................................................. 102
kotlet pożarski
................................................................................................................................. 103
Pierś drobiowa z brzoskwiniami i
porem w śmietanie
Autor:
goramarcina1
Przepisów:
622
Ocena:
15988
5-6 os.
30 min
łatwe
przystępne
Składniki:
duża, podwójna pierś z kurczaka ok.
750 - 800 g
3 białe części z porów
1 puszka (850 g) brzoskwiń w zalewie
1 mała, czerwona słodka papryka
250 ml. śmietanki 30 %
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
masło z dodatkiem oleju do smażenia
300 g ryżu (u mnie parboiled w
saszetkach)
przyprawy do mięsa:
sól, pieprz czarny mielony, czosnek
granulowany, papryka słodka
do całości: sól, pieprz biały mielony
Sposób przygotowania:
1
Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, paprykę w małą, pora w talarki.
2
Mięso przyprawić solą, pieprzem , papryką i czosnkiem granulowanym, przysmażyć lekko na
maśle z olejem, przełożyć do miseczki.
Pierś drobiowa z brzoskwiniami i porem w śmietanie
Strona 2
Na tym samym tłuszczu (w razie potrzeby dodać) poddusić krążki pora i paprykę, lekko posolić.
3
Wszystko wymieszać na głębokiej patelni, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, wlać
śmietankę i dusić aż odparuje tworząc sosik, doprawić jeszcze do smaku solą i białym pieprzem,
posypać natką pietruszki.
4
W czasie kiedy dusi się potrawka ugotować ryż, gorący porcjami wysypywać na talerze, tworząc
w środku jakby gniazdko w którym umieścić potrawkę wraz sosem.
Pierś drobiowa z brzoskwiniami i porem w śmietanie
Strona 3
Zgłoś jeśli naruszono regulamin