Wymagania co do wyposażenia, kwalifikacji personelu oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług3.doc

(87 KB) Pobierz
Wymagania co do wyposażenia, kwalifikacji personelu oraz zakres

WYMAGANIA CO DO WYPOSAŻENIA, KWALIFIKACJI PERSONELU

ORAZ ZAKRESU ŚWIADCZONYCH USŁUG, W TYM USŁUG GASTRONOMICZNYCH,

DLA SCHRONISK MŁODZIEŻOWYCH

 

TAK / NIE

I Wymagania ogólne

1. Samodzielny budynek lub wydzielona część budynku

2. Pomieszczenia noclegowe organizowane doraźnie /w internacie, izbach lekcyjnych itp./

3. Bieżąca zimna i ciepła woda przez całą dobę

4. Bieżąca zimna woda

5. Ogrzewanie centralne lub miejscowe elektryczne /1

6. Świetlica wyposażona w odpowiednie materiały i sprzęt

7. Pomieszczenie na przechowalnię bagażu i sprzętu turystycznego

8. Pomieszczenie do suszenia odzieży

9. Apteczka zaopatrzona w leki i artykuły sanitarne

10. Oddzielne pomieszczenia do przechowywania pościeli czystej, brudnej oraz sprzętu gospodarczego

II. Część mieszkalna

11. Minimalna powierzchnia sypialni na jedną osobę w m.kw.:

                            1/ przy łóżkach jednopoziomowych

         

m.kw.

                            2/ przy łóżkach piętrowych

         

m.kw.

12. Minimalny procent miejsc noclegowych w salach mniejszych niż 8 – osobowe

         

procent

13. Urządzenia sanitarne /maksymalna liczba osób na 1 urządzenie/:

                            1/ umywalka z lustrem

         

osób

                            2/ prysznice

         

osób

                            3/ ustęp

         

osób

14. Wyposażenie pokoju:

                            1/ łóżka /także piętrowe/ lub tapczany

                            2/ kołdry lub koce /po dwa na osobę/

                            3/ bielizna pościelowa

                            4/ szafy ubraniowe

                            5/ szafy ubraniowe lub wieszaki stojące

                            6/ szafki nocne lub półki przy każdym łóżku

                            7/ stół

                            8/ krzesła lub taborety /po jednym na osobę/

 

                            9/ lustro i kosz na śmieci

III. Część gastronomiczna

15. Kuchnia samoobsługowa /2

16. Jadalnia

Objaśnienie skrótów:

 

/1 - dopuszcza się inne rodzaje ogrzewania

/2 - wyposażona w sprzęt kuchenny /płyty do gotowania, garnki, czajniki, patelnie, lodówkę, itp./

 

 

 

Oświadczam, że wszystkie dane w załączniku zostały wpisane prawidłowo, zgodnie ze stanem faktycznym na dzień jego sporządzenia. Jednocześnie zobowiązuję się o każdej zmianie przesłać informację pisemną.

 

 

 

 

 

data

 

pieczątka firmowa i imienna wnioskodawcy

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin