Kotlety schabowe z powidlami.pdf

(2 KB) Pobierz
Kotlety schabowe z powidlami
--------------------------------------------------------------------------------
Skladniki:
Schab bez kosci 50 dag.
Smalec 5 dag.
Margaryna 5 dag.
Powidla sliwkowe 2 lyzki
Gozdziki,sol,bulka tarta,maka pszenna
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis:
Schab oplukac i wlozyc do naczynia z wrzaca woda,chwilke
pogotowac,wyjac,pokroic w plastry,obtoczyc w tartej bulce i usmazyc na rozgrzanym
tluszczu.Uzyskanym z obgotowania schabu wywarem rozprowadzic powidla,dodac
przyprawy i uzyskanym w ten sposob sosem podlac kotlety.Dusic calosc przez
chwilke,po czym kotlety wyjac,a sos zagescic niewielka iloscia zawiesiny z maki i
wody.Podawac na goraco glownie z ziemniakami z wody lub ziemniakami
duszonymi.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin