Pstrąg z lubczykiem i Pieczona ciecierzyca.pdf

(2469 KB) Pobierz
09.12.2013
Strona główna Gazeta.pl
Poczta
Forum
Blox.pl
Radio
Pstrąg z lubczykiem i Pieczona ciecierzyca
Gazeta Wyborcza
więcej
Zaloguj się
Zaloguj się
Lubię to!
14 tys.
Kalendarium
Blogi
Ludzie
Zdjęcia
Magazyn
Kuchnia
Blogi
Felietony
Design w kuchni
Podróże
Przepisy
Alkohole
Eko
T reści Premium
Kulinarny Zenit
Masz już blog? Dodaj wpis po
zalogowaniu.
Załóż swojego bloga
O autorze
kzenit
O Nas
Kulinarny Zenit
Blog pisze
kzenit
4157
37
0
15.06.2013 09:21
Jesteśmy parą młodych ludzi,
chcących czegoś więcej od życia,
wciąż kombinujących i
wydziwiających. Przecież nie ma w tym nic złego...
PSTRĄG Z LUBCZYKIEM I PIECZONA CIECIERZYCA
0
Lubię to!
0
Z pasją do gotowania, tworzenia, łączenia.
Kreatywnie i z uśmiechem. Utwierdzeni w
przekonaniu iż kuchnia jest sercem domu,
przecież imprezy zawsze prz...
Zobacz więcej blogów
Załóż swojego bloga
Coś zdrowego... coś pysznego! Kiedyś kupiłam sobie wędkę. Była po 10 zł, taka mała,
trochę plastikowa... ale wędka.Mówię do Rafała: "Będę jeździła z Tobą do pracy. Ty
będziesz pracował, a ja pójdę nad rzekę na ryby".Siedzę na pomoście, zarzucam raz,
drugi i... nic! Zmieniam kukurydzę, próbuję na chleb, szukam robaków... i nic!Zarzucam,
kołowrotek oderwał się i wpadł do rzeki, ciągnę za żyłkę żeby go wyciągnąć... udało
się.Naprawiam kołowrotek, nawijam żyłkę, w międzyczasie z 5 razy ją rozplątując.
Zarzucam, kołowrotek oderwał się i wpadł do rzeki... WTF!!!Zmarnowana wyciągam
książkę z torebki, leżę na pomoście, czytam ją i zasypiam...
"I jak połowy?"
"Ta wędka jest jakaś do d...!"
Rybkę trzeba było kupić...
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarny-zenit/2013/06/pstrag_z_lubczykiem_i_pieczona_ciecierzyca/1
1/4
09.12.2013
Pstrąg z lubczykiem i Pieczona ciecierzyca
Co potrzebowaliśmy?
Na rybkę:
2 pstrągi,
1 cytryna,
3 łyżki drobno posiekanego lubczyku,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
4 plasterki masła,
1 mała cebula,
4 ząbki czosnku
Pstrągi dobrze oczyścić. Cytrynę i cebulę pociąć w półksiężyce (najlepiej 6
części). Pstrągi najpierw skropić w środku sokiem z 2 części cytryny (1 kawałek na
jednego pstrąga), wysmarować solą, pieprzem i lubczykiem. Włożyć do środka po 1
kawałku cytryny, po 2 plasterki masła, po 3 kawałki cebulki i po 2 ząbki czosnku.Sczepić
brzuszki wykałaczkami. Położyć pstrągi na kratce.Piec w 200 stopniach przez około 25
min (sprawdzić przy głowie czy mięso jest już gotowe).
Na ciecierzycę:
0,5 kubka ciecierzycy,
2 łyżki oliwy z oliwek,
0,5 małej cebuli,
1 łyżeczka posiekanej pietruszki,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
Sól
Dzień wcześniej zalać ciecierzycę w miseczce dość dużą ilością wody.Na następny dzień
gotować ją w lekko osolonej wodzie przez około 45min. Przecedzić.Z oliwy, posiekanej w
drobne kawałki cebulki, pietruszki, soli, pieprzu zrobić sosik. Wymieszać z ciecierzycą i
wyłożyć na blaszkę.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30min.
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarny-zenit/2013/06/pstrag_z_lubczykiem_i_pieczona_ciecierzyca/1
2/4
09.12.2013
Pstrąg z lubczykiem i Pieczona ciecierzyca
Zobacz więcej:
ciecierzyca, dania główne, kuchnia, ryby i owoce morza
PODZIEL SIĘ
Facebook
Wykop.pl
Tw itter
Wyślij e-mailem
Czytaj więcej na blogu
Kulinarny Zenit.
ZOBACZ TAKŻE
Francuska zupa jarzynowa a'la z
pistou
Przepis jest inspirow any soupe au pistou z
książki “Kuchnia francuska&rdqu...
pół miesiąca temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/conaobiad
Paszteciki drożdżowe z mięsem i
nie tylko
czyli pomysł na to do czego w ykorzystać mięso
po gotow aniu rosołu. Nie macie tak czasem? Że
nagot...
12 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/w kuchnibezdubli
Truflowy Torcik z gruszką na
piernikowym spodzie
Nie uciekam, nie chow am się, nie udaję, że
św ięta mnie nie obchodzą i nie tw ierdzę, że
koniec listop...
11 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/old-w hite-
table
Sok ananasowo - imbirowy
Św ieży sok z ananasa z dodatkiem imbiru!
Przepis banalny, ale połączenie jest niesam...
11 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/spraw dzonakuchn
Zaloguj się
lub
zarejestruj,
aby dodać komentarz
Na skróty:
Polecamy:
Gazeta.pl
Plotki
Wiadomości
Gry
Sport.pl
Biznes
Gazeta Wyborcza
Radio internetowe
Praca
Program TV
Prognoza pogody
Newsletter
RSS
Poczta
Filmy
Muzyka
Wyniki Lotto
Programy TV
Copyright © Agora SA
O nas
Staże u nas
Reklama
Prywatność
Wszystkie artykuły
Licencje
Wszystkie blogi
Poleć stronę
Zgłoś błąd
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarny-zenit/2013/06/pstrag_z_lubczykiem_i_pieczona_ciecierzyca/1
3/4
09.12.2013
Pstrąg z lubczykiem i Pieczona ciecierzyca
magazyn-kuchnia.pl/blogi/kulinarny-zenit/2013/06/pstrag_z_lubczykiem_i_pieczona_ciecierzyca/1
4/4
Zgłoś jeśli naruszono regulamin