Składniki:
• 500 g sera twarogowego z wiaderka
• 0,5 szkl cukru pudru
• 3 łyżeczki cukru waniliowego
• 300 ml kremówki 30%
• 100 g czekolady gorzkiej herbatniki szkolne
• 100 g czekolady mlecznej
• 100 g czekolady białej
• 1/3 szkl wody 3 łyżeczki żelatyny Ale-raj
Przygotowanie:Formę szklaną o wymiarach 24*11 cm wyłożyć folią spożywczą. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i zmiksować. Twaróg podzielić na trzy równe części. Zimną kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na trzy równe części.Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do twarogu i wymieszać. Dodać jedną część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać do formy i wyrównać. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do drugiej części twarogu i wymieszać. Dodać drugą część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać na warstwę z gorzkiej czekolady.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do trzeciej części twarogu i wymieszać. Dodać trzecią część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać na warstwę z mlecznej czekolady.Na górze ułożyć herbatniki przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. koniec
marcin7914