Sernik czekoladowy bez pieczenia.odt

(17 KB) Pobierz

Sernik czekoladowy bez pieczenia

Składniki:

                  500 g sera twarogowego z wiaderka

                     0,5 szkl cukru pudru

                     3 łyżeczki cukru waniliowego

                     300 ml kremówki 30%

                     100 g czekolady gorzkiej       herbatniki szkolne

                     100 g czekolady mlecznej

                     100 g czekolady białej

                     1/3 szkl wody         3 łyżeczki żelatyny Ale-raj

Przygotowanie:
Formę szklaną o wymiarach 24*11 cm wyłożyć folią spożywczą. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i zmiksować. Twaróg podzielić na trzy równe części. Zimną kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na trzy równe części.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do twarogu i wymieszać. Dodać jedną część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać do formy i wyrównać. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do drugiej części twarogu i wymieszać. Dodać drugą część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać na warstwę z gorzkiej czekolady.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać do trzeciej części twarogu i wymieszać. Dodać trzecią część bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Wylać na warstwę z mlecznej czekolady.
Na górze ułożyć herbatniki przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. koniec

Zgłoś jeśli naruszono regulamin