SCHABOWE -GESLEROWEJ.odt

(14 KB) Pobierz

Kotlety Schabowe Magdy Gessler(w Mleku i Cebuli)

Składniki:

ok. 500 g schabu
duża cebula
ok. 500 ml mleka
sól  pieprz
ok. pół szklanki bułki tartej
2 jajka     smalec do smażenia

WYKONANIE

Schab dzielimy na plastry , a następnie rozbijamy na kotlety. Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do pojemnika z przygotowanym mięsem i zalewamy mlekiem tak aby każda porcja mięsa została zakryta. Przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie mięso maczamy w rozbełtanych jajkach z szczyptą soli, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor.
 



 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin