DRINK-Bombardino.pdf
(
184 KB
)
Pobierz
Thermomix TM5, TM31
BOMBARDINO
CZAS
PRZYGOTOWANIA
CZAS CAŁKOWITY
STOPIEŃ TRUDNOŚCI
ILOŚĆ PORCJI
1 min
15 min
łatwy
4 porcje
POZIOM CENOWY
średni
SKŁADNIKI
·
350 g śmietany, 36% tłuszczu
schłodzonej
·
350 g likieru jajecznego
·
wiórki czekoladowe, do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1
Założyć motylek.
Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać śmietanę,
ubijać
2 min - 2 min 30 s/obr. 3.
Należy obserwować stopień ubicia śmietany,
aby nie powstało masło.
Zdjąć motylek.
Bitą śmietanę przełożyć do innego
naczynia, odstawić.
2
Do naczynia miksującego wlać likier, podgrzać
3 min/60°C/obr. 3.
3
Likier przelać do 4 szklanek, wypełniając je do połowy, drugą połowę uzupełnić
bitą śmietaną, wierzch drinka udekorować wiórkami czekoladowymi. Podawać
bezpośrednio po przygotowaniu.
PRZYDATNE PRZYBORY
WSKAZÓWKA
·
4 szklanki
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość
energetyczna
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
2281 kJ / 545
kcal
6g
28 g
37 g
·
Czekoladę można rozdrobnić w urządzeniu Thermomix
®
, w tym celu należy do
naczynia miksującego włożyć 50 g czekolady, rozdrobnić
4 s/obr. 8.
·
Likier jajeczny można wykonać samodzielnie w urządzeniu Thermomix
®
. Przepis
znajduje się w książce podstawowej do TM5 "Kulinarne ABC" na str. 390 oraz w
książce podstawowej do TM31 "Radość gotowania" na str. 296.
·
Wiórki czekoladowe można zastąpić cynamonem.
CZĘŚCI THERMOMIXA
kopystka, miarka
Thermomix TM5, TM31 · Bombardino · 1 / 1
© Vorwerk International Strecker & Co.
Plik z chomika:
ti_ti_ti
Inne pliki z tego folderu:
_Bałagan_w_Eton_z_owocami_sezonowymi.pdf
(131 KB)
Ciasto_-_wielkanocna_krówka.pdf
(158 KB)
948044umPL.pdf
(4002 KB)
956212PL.pdf
(4774 KB)
Gin_fizz.pdf
(115 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTA-MARYSI
Lektury
PRZEPISY
Przepisy TAJSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin