SKŁADNIKI: 2 kg ogórków (małych) 4 łyżki soli 8 łyżek oleju 2 łyżeczki chilli 1 mała główka czosnku 2 szklanki cukru 1,5, szklanki octu PRZYGOTOWANIE: Ogórki umyć pokroić wzdłuż na połówki i przesypać 4 łyżkami soli. Pozostawić na maksimum 6 godzin, ale nie krócej niż 3 godziny. Odsšczyć powstałš wodę i polać rozgrzanym na patelni olejem, posypać chilli i całoć wymieszać z pokrojonym na plasterki czosnkiem. Cukier i ocet zagotować, powstałym syropem zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Minimum 6 godzin, ogórki powinny się skręcić. Następnie przełożyć do słoiczków i nie pasteryzować! Smacznego! Każdy znajomy, który spróbował u mnie tych słodko-pikantnych, czosnkowych ogóreczków chciał przepis.
Kamilowaty