Ogórki Krokodylki - chilli.txt

(0 KB) Pobierz
SKŁADNIKI:

    2 kg ogórków (małych)
    4 łyżki soli
    8 łyżek oleju
    2 łyżeczki chilli
    1 mała główka czosnku
    2 szklanki cukru
    1,5, szklanki octu

PRZYGOTOWANIE:

Ogórki umyć pokroić wzdłuż na połówki i przesypać 4 łyżkami soli. Pozostawić na maksimum 6 godzin, ale nie krócej niż 3 godziny. Odsšczyć powstałš wodę i polać rozgrzanym na patelni olejem, posypać chilli i całoć wymieszać z pokrojonym na plasterki czosnkiem. Cukier i ocet zagotować, powstałym syropem zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Minimum 6 godzin, ogórki powinny się skręcić. Następnie przełożyć do słoiczków i nie pasteryzować! Smacznego! Każdy znajomy, który spróbował u mnie tych słodko-pikantnych, czosnkowych ogóreczków chciał przepis.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin