Deser karmelowy 1.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
Deser karmelowy
Składniki
Torebka budyniu o smaku karmelowym, 2 szklanki mleka, 3 łyżki
cukru, niepełna szklanka śmietany kremówki, 4 łyżki ajerkoniaku,
kilka czekoladowych ciasteczek, dowolne owoce do dekoracji
Sposób przyrządzania
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru, pod koniec
ubijania dodać 2 łyżki ajerkoniaku. Niewielką porcję śmietany
przełożyć do szprycy, a pozostałą wkładać do pucharków na przemian z budyniem. Na
wierzchu umieścić warstwę budyniu. Deser polać resztą ajerkoniaku, udekorować
śmietaną, ciasteczkami i owocami.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin