KOTLETY MIELONE.rtf

(1924 KB) Pobierz

 

 

 

 

           Kotlety mielone

 

 

 

 

 

 

Składniki

 

1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

2 cebule

2 jajka

1 kajzerka

50 g masła

l i pieprz (do smaku)

mleko do namoczenia bułki

bułka tarta do obtaczania

olej do smażenia

 

 

Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną buł, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin