Rogaliki z czekoladą.doc

(59 KB) Pobierz

Rogaliki z czekoladą

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/q71/s720x720/1005002_407377696059843_1141905947_n.jpg

Składniki na ok 18-20 malutkich rogalików.

- Aarkusz mrożonego ciasta francuskiego (moje miało 275 gram)
- tabliczka czekolady gorzkiej powyżej 70% miazgi kakaowej
- 1 jajko
- 2-3 łyzki mleka 

Ciasto rozwinąć, przeciąć wzdłuż i pociąc na trójkąty (jak w rogalach marcińskich). Czekoladę połamać na małe kawałeczki, mniej więcej 1cmx1cm, układać na pociętym cieśćie francuskim, zawinać i układać na blasze. Jajko roztrzepać z mlekiem, posmarować rogaliki, wsunąć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin