Deser karmelowy.pdf

(51 KB) Pobierz
Deser karmelowy
Składniki
Torebka budyniu o smaku karmelowym, 2 szklanki mleka, 3 łyżki
cukru, niepełna szklanka śmietany kremówki, 4 łyżki ajerkoniaku,
kilka czekoladowych ciasteczek, dowolne owoce do dekoracji
Sposób przyrządzania
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru, pod koniec
ubijania dodać 2 łyżki ajerkoniaku. Niewielką porcję śmietany
przełożyć do szprycy, a pozostałą wkładać do pucharków na przemian z budyniem. Na
wierzchu umieścić warstwę budyniu. Deser polać resztą ajerkoniaku, udekorować
śmietaną, ciasteczkami i owocami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin