Deser karmelowy.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
Deser karmelowy
Składniki
Torebka budyniu o smaku karmelowym, 2 szklanki mleka, 3 łyżki
cukru, niepełna szklanka śmietany kremówki, 4 łyżki ajerkoniaku,
kilka czekoladowych ciasteczek, dowolne owoce do dekoracji
Sposób przyrządzania
Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru, pod koniec
ubijania dodać 2 łyżki ajerkoniaku. Niewielką porcję śmietany
przełożyć do szprycy, a pozostałą wkładać do pucharków na przemian z budyniem. Na
wierzchu umieścić warstwę budyniu. Deser polać resztą ajerkoniaku, udekorować
śmietaną, ciasteczkami i owocami.
Plik z chomika:
Maagdaa
Inne pliki z tego folderu:
Frittata.pdf
(426 KB)
Przepisy.pl.pdf
(1169 KB)
smaker_poleca_169_przepisy_na_grilla.pdf
(2737 KB)
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf
(48 KB)
Deser karmelowy.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
2005-02-06
2015
KUCHNIA - PRZEPISY BABCI
Pizze, grzanki, zapiekanki
Pomysły
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin