MINIPIZZA NA BUŁCE.rtf

(1711 KB) Pobierz

MINIPIZZA NA BUŁCE

 

 

Takie minipizze smakują wyśmiencie. /©123RF/PICSEL

Składniki:

1 łyżka oliwy

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

150 ml przecieru pomidorowego

50 g tartego żółtego sera

1 pomidor

kilka listków bazylii

1 kajzerka

Przygotowanie:

 

1. Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).

 

2. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

 

3. Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.

 

4. Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem.

 

5. Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin