BOCZEK W MUSZTARDZIE--- PIECZONY.odt

(13 KB) Pobierz

BOCZEK W MUSZTARDZIE (PIECZONY)

650 g. surowego boczku wieprzowego ze skórą

marynata

1 łyżeczka cukru

2 płaskie łyżeczki soli

2 łyżeczki suszonego majeranku

2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

3 łyżeczki musztardy sarepskiej

 

Przygotowanie:
Mieszam wszystkie składniki marynaty i dokładnie smaruję nią boczek z każdej strony. Zawijam mięso ściśle w folię aluminiową i odkładam na 12 godzin do lodówki. Piekę (w folii) przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni C., następnie zdejmuję folię i piekę jeszcze do zrumieniania w 180 stopniach. Kroję po całkowitym przestygnięciu, najlepiej w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin