tofucznica.doc

(133 KB) Pobierz

Tofucznica

http://cobylonaobiad.blox.pl/resource/452.jpg

Składniki na 2 osoby:

- paczka tofu - 300 g (robiłam z różnych, naturalnych, marynowanych i wędzonych, każde się nadaje i z każdym wychodzi trochę inne),
- 1 duża cebula,
- sól, pieprz, kurkuma, pieprz ziołowy, ew. sos sojowy,
- olej,
- szczypiorek,
- keczup.

Wykonanie:

Tofu wyjmujemy z paczki, w misce dokładnie rozgniatamy je widelcem. Cebulę kroimy tak jak lubimy (obojętnie czy w kostkę czy plastry), podsmażamy ją na rozgrzanym oleju, dodajemy tofu, smażymy mieszając, przez kilka minut, przyprawiamy, dodajemy szczypiorek i gotowe :-)
Podajemy na ciepło z keczupem. Jest również pyszna z pieczarkami lub pomidorami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin