CIASTO RUBIN..... 4 jaja 8 łyżek cukru 8 łyżek mški 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cacao 1 słoik dżemu lub powidła 1 opak. biszkoptów 2 opak. galaretki (czerwonej) 1 opak. kremu (ajerkoniak lub waniliowy) 1 czekolada..... Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka na końcu mškę wymieszanš z proszkiem do pieczenia i cacao. Wylewamy na posmarowanš margarynš i posypanš tartš bułkš blachę. Pieczemy w temp. 180 stopni C około 20 min. Galaretki rozpucić, pozostawić do ostudzenia na płaskim talerzu / pojemniku tak, żeby galaretka miała gruboć ok. 1 cm. Na upieczony, ostudzony biszkopt wykładamy dżem (powidło), na którym układamy biszkopty zachowujšc 1, 5 centymetrowy odstęp. Pomiędzy biszkopty układamy pokrojonš w paski połowę galaretki. Na górę smarujemy połowę kremu przygotowanego według przepisu. Na krem układamy ponownie biszkopty i galaretkę, następnie drugš połowę kremu i posypujemy startš czekoladš..
LWICA5