Pieczone pieczarki.doc

(20 KB) Pobierz
Pieczone pieczarki z serem i natką

                                               Pieczone pieczarki

20 dużych -- pieczarek

1 duży ----- ząbek czosnku

2 łyżki ----- masła

50 gram ----- tartej bułki

50 gram ----- parmazenu (tartego)

    sól, biały pieprz, pęczek posiekanej natki pietruszki

 

Piekarnik rozgrzać do 250 0 C. Pieczarki oczyścić. Nóżki grzybów odkroić i posiekać.

Czosnek obrać, zmiażdżyć i poddusić razem z posiekanymi ogonkami na roztopionym maśle.

Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać tartą bułkę, wymieszać i wystudzić.

Do farszu dodać parmezan i natkę. Kapelusze pieczarek napełnić farszem.

Ułożyć na blasze i piec 1015 minut

Zgłoś jeśli naruszono regulamin