Zakład Podstaw Żywienia Człowieka.pdf

(2340 KB) Pobierz
Historia Zakładu Podstaw
Żywienia Człowieka
Na kierownika Zakładu
powołano
dr hab. n. med.
Elżbietę Kucharską.
Zakład Podstaw Żywienia Człowieka powstał w grudniu
2000 r. w odpowiedzi na potrzebę zapewnienia
właściwego poziomu realizacji nowych zadań
dydaktycznych i badawczych powstałych w wyniku
rozszerzenia dotychczasowego profilu Wydziału, który
z Wydziału Rybactwa i Technologii Żywności
przekształcił się w Wydział Nauk o Żywności
i Rybactwa.
Pracownikiem Zakładu
w tym czasie była także
dr inż. Teresa Seidler.
Uruchomienie Studium Doktoranckiego na
Wydziale dało możliwość pozyskania
doktorantów, którzy po wypromowaniu zasilili
stan osobowy Zakładu.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin