SEROMURZYNEK.doc

(24 KB) Pobierz
SEROMURZYNEK

SEROMURZYNEK

 

Masa serowa:

3 kostki twarogu, 3 żółtka, 3 ubite białka, 0,5 kostki margaryny, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,

1 cukier waniliowy, 1 szklanka cukru.

 

Żółtka, cukier i margarynę miksować, porcjami dodawać twaróg (bez mielenia), na koniec mąkę, cukier wanil., i pianę z białek.

 

Ciasto ciemne:

1 szklanka oleju, 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 całe jajka, 1 łyżeczka proszku do piecz., 1 łyżeczka sody, 2 łyżki kakao.

 

Wszystkie składniki zmiksować, wylać na posmarowaną i wysypaną blachę, na to łyżką nakładać masę serową.

Piec 1 h  180°

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin