Boczek surowy pieczony.rtf

(1711 KB) Pobierz

Boczek surowy pieczony

 

Autor: Docherro

Składniki

Boczek surowy około 70dkg

Przyprawy jak..kminek,wegeta,zioła prowansalskie,majeranek,3 ząbki czosnku pieprz

 

3-4 os.             

60 min             

Przygotowanie

 

Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć wszystkimi przyprawami i dać do lodówki na minimum 2 godz.by zapachy przeszły do mięska.

Po tym czasie dałam do rondelka,podlałam odrobiną wody i dusiłam około 40min.obracając boczek na drugą stronę.

Jeśli woda wyparowała to podlewałam odrobiną aż do całkowitego jej wyparowania.

Obracałam co chwilę ,boczek puścił swój tłuszcz i już smażył się.

Po kilku minutach był gotowy.

Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły i do tego świeżo ukiszony ogóreczek.Polecam:)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin