Boczek surowy pieczony
Autor: Docherro
Składniki
Boczek surowy około 70dkg
Przyprawy jak..kminek,wegeta,zioła prowansalskie,majeranek,3 ząbki czosnku pieprz
3-4 os.
60 min
Przygotowanie
Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć wszystkimi przyprawami i dać do lodówki na minimum 2 godz.by zapachy przeszły do mięska.
Po tym czasie dałam do rondelka,podlałam odrobiną wody i dusiłam około 40min.obracając boczek na drugą stronę.
Jeśli woda wyparowała to podlewałam odrobiną aż do całkowitego jej wyparowania.
Obracałam co chwilę ,boczek puścił swój tłuszcz i już smażył się.
Po kilku minutach był gotowy.
Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły i do tego świeżo ukiszony ogóreczek.Polecam:)
Booguusia