Kukułka – placek bez pieczenia.pdf

(157 KB) Pobierz
Kukułka – placek bez pieczenia
Autor:
Tradycyjna_Kuchnia
Przepisów:
120
Ocena:
407
> 6 os.
60 min
łatwe
tanie
Składniki:
Herbatniki 25 dag
Orzechy włoskie 20 dag
cukierki kukułki 30 dag
Mleko 1 litr
budyń w proszku czekoladowy 4 szt.
Masło 1 kostka
Sposób przygotowania:
1
Wykonanie:
�½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym
mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo dokładnie. Zagotowujemy mleko z kukułkami,
wlewamy mleko z budyniem cały czas mieszając przez dwie minuty- następnie studzimy. Masło
ucieramy dokładnie z wystudzoną masą i wsypujemy pokruszone orzechy. Na dno
kwadratowej foremki układamy warstwę herbatników i smarujemy połową kremu. Ponownie
układamy warstwę ciastek smarujemy drugą połową kremu i nakładamy na górę również
ciastka. Następnie chłodzimy w lodówce, najlepiej podać na drugi dzień .
Twoje notatki do przepisu:
Zgłoś jeśli naruszono regulamin