placuszki rybne marinare.txt

(1 KB) Pobierz
grumko
Prowadzi bloga:
Kuchnia Ireny i Andrzeja
Inne tego autora:   1328 z 1820  
Wydrukuj przepis ť
Dodaj do Ulubionych
Marinade
kuchnie wiata, ryby, Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk
Składniki
jajka 1 szt.
mška 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżki
olej 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
ledzie 1 szklanka
sok z limonki 1 łyżeczka
sos ostry 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanki
26/03/2010
Marinade


Marinade to nic innego jak haitańskie placuszki rybne. Naszš wersję przygotowalimy z dodatkiem ledzia, dzięki czemu danie miało bardzo wyrazisty smak. Zwolennicy trochę lżejszych smaków mogš oczywicie użyć dorsza. Tak czy owak sam pomysł rybnych placków jest wart polecenia. Przepis pochodzi ze strony islandflave.com.

Haiti: Marinade
SKŁADNIKI: 1 żółtko, 1 szklanka ugotowanego ledzia lub dorsza, 2 białka, 1 łyżka soli, 2 cebule dymki, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 łyżeczka ostrego sosu, 1 szklanka mški, 1 łyżka proszku do pieczenia, pół szklanki wody, 1/4 szklanki oleju.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać sól, dymki, sok z limonki i ostry sos. Do miski przesiać mškę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki za wyjštkiem oleju. Dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć placuszki na złoty kolor.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin