grumko Prowadzi bloga: Kuchnia Ireny i Andrzeja Inne tego autora: 1328 z 1820 Wydrukuj przepis ť Dodaj do Ulubionych Marinade kuchnie wiata, ryby, Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk Składniki jajka 1 szt. mška 1 szklanka natka pietruszki 2 łyżki olej 1/4 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżka ledzie 1 szklanka sok z limonki 1 łyżeczka sos ostry 1 łyżeczka woda 1/2 szklanki 26/03/2010 Marinade Marinade to nic innego jak haitańskie placuszki rybne. Naszš wersję przygotowalimy z dodatkiem ledzia, dzięki czemu danie miało bardzo wyrazisty smak. Zwolennicy trochę lżejszych smaków mogš oczywicie użyć dorsza. Tak czy owak sam pomysł rybnych placków jest wart polecenia. Przepis pochodzi ze strony islandflave.com. Haiti: Marinade SKŁADNIKI: 1 żółtko, 1 szklanka ugotowanego ledzia lub dorsza, 2 białka, 1 łyżka soli, 2 cebule dymki, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 łyżeczka ostrego sosu, 1 szklanka mški, 1 łyżka proszku do pieczenia, pół szklanki wody, 1/4 szklanki oleju. SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać sól, dymki, sok z limonki i ostry sos. Do miski przesiać mškę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki za wyjštkiem oleju. Dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć placuszki na złoty kolor.
atuna01