Puszyste racuchy z jabłkami.docx

(13 KB) Pobierz

Puszyste racuchy z jabłkami

Składniki:

 

    1 jajko

    3 łyżki cukru

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 szklanki mąki

    1 szklanka mleka

    1 duże jabłko

    cukier puder

    olej do smażenia

 

Przygotowanie:

 

Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i ubijamy mikserem aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jabłko i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Uwaga: Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin