leczo.doc

(775 KB) Pobierz

leczo

Soczyste i aromatyczne – któż nie lubi lecza? W wersji wegetariańskiej jest jeszcze pełniejsze w smaku.

Składniki (4 porcje):

o        2 małe cukinie lub jedna duża

o        1 puszka krojonych pomidorów

o        2 małe cebule

o        pół strąka czerwonej papryki

o        pół strąka żółtej papryki

o        2 parówki lub kiełbaski sojowe

o        olej

o        sól, pieprz

o        zioła prowansalskie

o        słodka papryka

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w krążki parówki/kiełbaski i smażymy jeszcze chwilkę. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Mieszamy dokładnie po czym wrzucamy na górę pokrojoną w kostkę paprykę, zalewamy wszystko pomidorami i przykrywamy pokrywką, żeby się dusiło. Po ok. 10 min dokładnie mieszamy i doprawiamy obficie ziołami oraz do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

leczo

Zgłoś jeśli naruszono regulamin