Babka kakaowa.doc

(26 KB) Pobierz

 

25 dag mąki
łyżka bułki tartej
25 dag cukru
2 jaja
szklanka mleka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
cukier puder do posypania

Ugotować kakao z mlekiem i ostudzić. Jaja utrzeć z cukrem i połączyć z przestudzonym kakao, a potem, mieszając, wsypać mąkę i przesianą przez sito bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie jeszcze raz wymieszać, pod koniec dodać proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wstawić do umiarkowanie gorącego piekarnika. Piec okoł9o 40 minut, sprawdzając zaostrzonym patyczkiem, czy się upiekło.
Gdy upieczona babka ostygnie wyjąć ją z formy i posypać cukrem pudrem.


powrot

Zgłoś jeśli naruszono regulamin